23 Temmuz 2014 Çarşamba

AZRA'NIN LOKUM ZAMANI

         Güzel kızım Azra o kadar hızlı büyüyor ki yetişemiyorum.40'ı çıkmadan döndü,11aylık yürüdü,yaşı yokken konuştu, şimdi de sıra tuvalet eğitimine gelmiş haberim yok...
         Biz eşimle ve arkadaşlarımızla 1haftalık tatile çıktığımız zaman babaannesi ile bana sürpriz hazırlamışlar. Hem de ne güzel bir sürpriz kızımı rengarenk külotlarla görmek:)
        Bezi atmayı kendi istemiş bu en önemli aşama çünkü kendileri istemezse 2 ay uğraş olmuyor. Oğlum Rüzgar Şubat ayında kendi isteği ile bezi attı ve 1 haftada öğrendi ama geçen yaz anneannesi ve babaannesinin yazlığını mahvettikten sonra. Çünkü bana anneciğim azıcık beze azıcık tuvalete demesi onun hazır olmamasıymış. Zaten hiç zorlamadan kızmadan baskı yapmadan kendi haline bıraktık. Çocuk psikolojisinde çok çok  hassas bir konu olan tuvalet eğitiminde zorlama,şiddet ve baskı ileride kapanmayacak yaralar açabilir,çok dikkatli olmakta fayda var.
       Azra'ya gelince bezi atıp lağzımlık piyasaya çıkmış.Soru çişin var mı değil lokum zamanı geldi mi? Evet derse çiş sonrası kuş lokumu verip ödüllendiriyoruz. Yaklaşık bir hafta söylememiş ama sonra ben döndükten sonra söylemeye başladı ve her yapıştan sonra BAŞARDIM ANNE! Demesi ve başarı hazzını tatması muhteşem :) ufak tefek kazalar olacak tabi. Geçen gün Mecidiye'ye arkadaşlarımız geldi Alev&Hakan ve güzel kızları Aysu ve Aslı ile çok güzel vakit geçirdik ama 4 çocuk olunca ne çiş bitti ne kaka :)Bizim bikini mayolar tükendi,4 külot bittiği gibi 5. Külodu Aslı'dan istedik. Yani bol bol yedek taşımakta fayda var.  Öğrendi diye hemen rahatlamayın zamana bırakın. Ne kendinizi üzün ne yavrunuzu üzün, kendinizi tatlı tatlı lokum zamanına bırakın...
     Tatlı günler dilerim...



AYŞE KULİN&HAYAL

    En sevdiğin yazar kim diye sorsanız hiç düşünmeden AYŞE KULİN derim.Yıllardır kitaplarını piyasaya çıktığı gibi alırım. Okurken okuyasım gelir,bitecek diye de ödüm patlar.
    Neden Ayşe Kulin derseniz eğer, akıcı dili ile, gerçek hikayeleri ve içtenliği ile sizi kitabın içine hapseder, olayları yaşatır ve yıllar geçse bile etkisinden kurtulamazsınız. Okurken; bazen hıçkırarak ağlar , bazen kahkahalarla gülersiniz.
    70 yaşlarında olup da yaşını saklamayan,UMUT ve VEDA'da  dedesinin , HAYAT ve HÜZÜN'de zorlu yaşamını gözler önüne seren, mütevazi , iyi kalpli , hiç yorulmadan çalışan ve araştıran bu güzel kadını sevmemek mümkün değil.
    Son kitabı HAYAL ile ,bu güne kadar yazdığı kitapların içinde geziniyor , kitaplarını nasıl yazdığını, zorluklara nasıl göğüs gerdiğini çok net bir şekilde anlıyor ve okuduğunuz kitapları tekrar okumak istiyorsunuz.
    Kitabın tek sıkıntısı var oda bana mı denk geldi bilmiyorum ama kitap okurken sayfaları dağıldı:(Diğer kitapları yıllardır sapasağlam dururken sanki korsan kitapmış gibi dağılması çok ilginç ama olsun yapraklarını seve seve okudum. En güzel tarafı da kitaplarında resim kullanması.
      Tatilde, yolculukta, evde ya da başka bir yerde kendinize bir dost arıyorsanız hemen HAYAL'İ tavsiye ediyorum. Zaten okuyunca diğerlerini de okumak isteyeceksiniz .Benim gibi keyifle okumanızı diliyorum...
      Sevgiyle kalın...

21 Temmuz 2014 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ KIZI

 

     Canım kızımın 2.yaş gününü kutladık.Kutladık kutlamasına ama sonu biraz buruk oldu.Neden mi?Anlatayım:
     Nurcan ablanın Erikli yolundaki yerlerini çok beğeniyorum.Kardeşim Aysu'nun halkalarını da orada yapmıştık ve çok eğlenmiştik.Yeşillikler içinde açık havada fotoğraflar süper çıkıyor ve çocuklar çok eğleniyor.Aynı zamanda sıcacık lokmanın yanında hazırladıkları nefis kahvaltının tadı damağımdadır.Yani bizimki kahvaltılı doğum günü oldu ve ardından pastamızı kestik.Herkes çok mutluydu,doğum günü kızı hariç:(
     Güzel kızım Azra sabaha karşı ateşlendi.Ateş düşürücü verdim geçer diye düşündüm ama gözleri başka bakıyor,devamlı uyuyor.Pastasının mumlarını bile üfleyemedi yavrum.
      Ateş 39.tarih 19 Mayıs biz soluğu acilde aldık.Tahlil üzerine tahlil yapıldı ve mikrop kaptığı,lokositin çok yüksek olduğu söylendi ve hemen yatırdılar.3 gün serum üzerine serum yedi.Her gün tahlil yapıldı.3 gün sonra lökosit normale düştü ve evimize ve işlerimize dönebildik.Keşan'dan Hendek'e yollara düştük.
     Sağlığımız en değerli varlığımız.Varsın doğum günleri yarım kalsın,eğlenceler olmasın ama yavrularımız sağlıklı ve mutlu olsun.